Webshop Ik wil vrijblijvend advies

CO2-reductie kan worden gerealiseerd bij slim laden en ontladen

Terug naar nieuwsoverzicht
CO2-reductie kan worden gerealiseerd bij slim laden en ontladen
NieuwsCO2-reductie kan worden gerealiseerd bij slim laden en ontladen
Ga terug
E-Mobility
26 / 08 / 20

CO2-reductie kan worden gerealiseerd bij slim laden en ontladen

BlueJack heeft als missie duurzame mobiliteit te versnellen omdat dit helpt in het realiseren van een duurzame toekomst. Daarom proberen wij altijd op de hoogte te zijn van de meest nieuwe ontdekkingen. Zo kwamen we ook op onderzoek dat Linda Punt heeft uitgevoerd voor haar studie Business Information Management aan de Erasmus Universiteit. Zij constateert dat door slim elektrische auto’s te laden (Smart Charging) CO2 kan worden gereduceerd en dat is natuurlijk winst voor het milieu. Als daarnaast elektrische auto’s ook nog eens opgeslagen duurzame stroom terug leveren aan het stroomnet (Vehicle to Grid, V2G) kan de CO2 winst nog eens worden verdubbeld!  

Door gebruik te maken van elektrische auto’s levert dit in alle gevallen al CO2 reductie op omdat het gebruik van fossiele brandstoffen wordt verminderd en doordat een elektromotor veel efficiënter is dan een verbrandingsmotor. Door daarnaast gebruik te maken van Smart Charging op de beschikbaarheid van duurzame stroom, kan extra CO2-winst behaald worden.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat in verschillende scenario’s (percentage duurzame energie in de samenstelling stroom) de toepassing van Smart Charging CO2-winst kan opleveren van zo’n 10 procent. Deze CO2-winst kan zelfs nog eens verdubbeld worden als ook V2G ingezet wordt. De CO2 winsten nemen bij V2G toe als het aandeel duurzame energie in de stroom samenstelling ook toeneemt. Daarmee wordt deze techniek dus van groter belang naarmate we in Nederland verder zijn in de energietransitie.

Een andere belangrijke constatering uit het onderzoek is dat maximale afname in CO2 door Smart Charging en V2G alleen mogelijk is als voldoende elektrische auto’s geschikt zijn gemaakt voor deze technieken. Er zijn meer auto’s nodig om de potentiële CO2 winst volledig te benutten naarmate het aandeel duurzame energie toeneemt. Het toepassen van Smart Charging en V2G zijn daarmee een doorslaggevende succesfactor om de mogelijkheid van extra CO2 winst te benutten.

BlueJack is een partij die gelooft in totaaloplossingen en past Smart Charging, waar mogelijk, toe door gebruik te maken van bijvoorbeeld zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie voor het opladen van je elektrische auto.

We informeren je graag tijdens een kop koffie wat de mogelijkheden zijn voor jouw situatie.

 

 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie