Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Zorgeloos besparen doe je samen met BlueJack!

Terug naar nieuwsoverzicht
Zorgeloos besparen doe je samen met BlueJack!
NieuwsZorgeloos besparen doe je samen met BlueJack!
Ga terug
E-Mobility
24 / 09 / 20

Zorgeloos besparen doe je samen met BlueJack!

Het aantal nieuwe stekkerauto’s op de weg is dit jaar verdubbeld ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2019. Deze stijging zal zich doorzetten, want als het aan het kabinet ligt, zijn alle nieuwe auto’s die vanaf 2030 de showroom verlaten elektrisch.

De aanschaf van een volledig elektrische auto leidt niet alleen tot reductie van CO2 uitstoot en dus forse milieuwinst, maar ook tot besparing op het energieverbruik.

Stel een benzinerijder rijdt 12.000 kilometer per jaar en betaalt gemiddeld € 1,74 incl. btw per liter. Deze auto verbruikt dan 6,67 liter per 100 km (1 op 15). In dit geval wordt er 800 liter benzine verbruikt en de benzinekosten zijn dan € 1.392,-.

Een EV-rijder met gemiddelde energieverbruik van 16 kilowattuur per 100 km die thuis of op kantoor op kan laden voor € 0,21 incl. btw verbruikt bij 12.000 km 1920 kWh elektriciteit. De elektra kosten zijn dan € 403,20. Dit is ongeveer 30% van de kosten van de benzinerijder.

Hoeveel energiekosten je daadwerkelijk bespaart hangt af van de locatie waar je de accu oplaadt, want de prijsverschillen zijn enorm! Er bestaan drie verschillende laadpunten voor een elektrische auto: een oplaadpunt thuis of op kantoor, een publieke laadpaal en een snellaadstation bij een tankstation langs de snelweg.

Kies je uitsluitend voor de laatste optie, waarbij je accu in 15 tot 30 minuten vol is, dan ben je het duurst uit. De voordeligste optie is een eigen laadpaal thuis. Je betaalt dan alleen het stroomtarief wat jezelf hebt afgesloten. Vaak is dit tot € 0,38 cent per kWh goedkoper dan bij een snellaadstation.

Behalve dat je extra energiekosten bespaart, is een thuislaadstation ook handig, want er is altijd een oplaadpunt beschikbaar. Je hoeft dus niet te wachten tot er een oplader vrij is én heb je ook in deze bijzondere coronatijd een veilige oplossing in de buurt.

De kosten van een laadoplossing hangt af van het model, fabricaat en het type. Kies je bijvoorbeeld voor een laadpaal of een laadbox aan de muur? Neem je een laadpunt met veel of weinig vermogen? Koop je een ‘domme’ of een slimme lader? Al deze keuzes zijn van invloed op het aankoopbedrag. Daarnaast is het verstandig om je door een iemand met verstand van zaken op de hoogte te laten brengen of jouw meterkast voldoet aan de aansluitvoorwaarden van een laadoplossing.

Onze BlueJack experts staan voor je klaar om je te helpen met het maken van de juiste keuze! Samen met jou bekijken we graag je mogelijkheden en bespreken we waar jij voor jouw situatie op wilt letten bij de aanschaf en installatie van een laadoplossing. 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie