Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Bidirectioneel laden, je elektrische auto als thuisbatterij

Terug naar nieuwsoverzicht
Bidirectioneel laden, je elektrische auto als thuisbatterij
NieuwsBidirectioneel laden, je elektrische auto als thuisbatterij
Ga terug
Innovatie
08 / 03 / 22

Bidirectioneel laden, je elektrische auto als thuisbatterij

Bij bidirectioneel laden worden de batterijen van je elektrische auto gebruikt als opslagruimte voor groene stroom welke bijvoorbeeld opgewekt wordt door je zonnepanelen. Zij worden geladen op momenten dat meer stroom wordt opgewekt dan nodig en leveren terug aan je huis op het moment dat er een piek in de stroomvraag is.

Bidirectionele laadpalen zijn voorzien van tweerichtingslaadtechnologie hiermee kun je jouw elektrische auto laden en ontladen, waardoor je jouw huis van stroom kunt voorzien met alleen de batterij van je EV in plaats van je reguliere aansluiting. Met de bidirectionele laadpaal gebruik je jouw EV-batterij niet alleen om auto te rijden, maar krijg je ook de extra energie die je misschien nodig hebt om je huis van stroom te voorzien!

Voordelen bij bidirectioneel laden

  1. Bidirectioneel laden kan financieel voordelig zijn als relatief goedkope groene stroom wordt opgeslagen om dit vervolgens voor een hogere prijs terug te leveren. Als eigenaar van je elektrische auto kan je hiermee geld verdienen (bij terugleveren aan derden) of besparen (bij eigen gebruik).
  2. Door bidirectioneel laden in te zetten, kan er optimaler gebruik gemaakt worden van groene stroom. Bidirectioneel laden kan stroom van zonnepanelen opslaan en bij stroomvraag leveren. Dat maakt het opwekken en gebruik van meer groene stroom makkelijker. 

Als je overweegt een nieuwe elektrische auto aan te schaffen, denk er dan aan dat bidirectioneel laden de nieuwe norm wordt. Bidirectionele laadpalen zijn bij BlueJack te verkrijgen en maakt deel uit van onze assortiment aan duurzame laadpalen. Met dit type lader kunnen we voorkomen dat we meer energie en geld verspillen dan nodig is, waardoor dit een winstgevende investering voor jou is. BlueJack adviseert je uiteraard graag.

Als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden van bidirectioneel laden, neem dan contact op met BlueJack . Wij zijn bereikbaar op 088-7868300 of mail naar info@bluejack.nl .

Wij zij er voor jou om je elektrische auto op te laden.

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie