Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Dynamic Load Balancing zorgt voor optimale bescherming tegen overbelasting

Terug naar nieuwsoverzicht
Dynamic Load Balancing zorgt voor optimale bescherming tegen overbelasting
NieuwsDynamic Load Balancing zorgt voor optimale bescherming tegen overbelasting
Ga terug
E-Mobility
07 / 11 / 20

Dynamic Load Balancing zorgt voor optimale bescherming tegen overbelasting

De meeste huishoudens krijgen steeds meer elektrische apparaten in huis, denk maar aan een wasmachine, droger, vaatwasser, Quooker, elektrisch fornuis, warmtepomp, etc. Dit kan leiden tot overbelasting van je elektriciteitsaansluiting, waarna je stoppen doorslaan in de meterkast. Met de komst van de elektrische auto en een laadpaal aan huis betekent dat er nog een stroomverbruiker bij komt. Door slim je elektrische auto op te laden, voorkom je dat de stoppen doorslaan.

Voorkom stroomuitval

Dynamic Load Balancing beschermt je tegen overbelasting van je netaansluiting door het elektriciteitsverbruik van de thuislaadpaal af te stemmen op de beschikbare stroomaansluiting. Dit betekent: als je veel stroom gebruikt in je woning, zorgt Dynamic Load Balancing ervoor dat je laadpaal minder stroom verbruikt. Het opladen van de elektrische auto wordt dan vertraagd of zelfs stopgezet. Staat er bijna geen elektrisch apparaat in de woning aan. Dan kan je laadpaal meer stroom verbruiken en laadt de auto sneller op.

Hoe werkt Dynamic Load Balancing?

De Dynamic Load Balancing functie meet je netaansluiting per seconde, waardoor eventuele overbelasting wordt geregistreerd. Bij een registratie van overbelasting, neemt de functie direct maatregelen door het laden van je auto tijdelijk te vertragen. De andere elektrische apparaten in huis krijgen namelijk voorrang. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare elektriciteitsaansluiting en laad je auto het snelst op zonder dat er een risico op overbelasting is.

Wat zijn de voordelen?

Naast dat je niet bang hoeft te zijn dat de stoppen eruit vliegen in de meterkast heeft een oplaadpunt met Dynamic Load Balancing meerdere voordelen:

Het voorkomt het verzwaren van de netaansluiting

Doordat een Dynamic Load Balancing laadpaal rekening houdt met de piekmomenten in je stroomverbruik is het niet nodig om je elektriciteitsaansluiting te verzwaren. De kosten om een netaansluiting te verhogen van bijvoorbeeld 3x25A naar 3x35A kost al gauw € 650,- op jaarbasis.

Kortere laadtijd

Doordat je elektrische auto altijd op het maximale beschikbare stroom laadt is deze in de kortst mogelijke tijd opgeladen. Vergeleken met een standaard laadoplossing laadt je auto met BlueJack tot wel 50% sneller. Erg handig voor huishoudens die veel kilometers maken.

Flexibiliteit

Een oplaadpunt met Dynamic Load Balancing biedt veel flexibiliteit. Dit komt doordat het laadpunt niet alleen kijkt naar het optimale stroomverbruik wat afgenomen kan worden, maar ook wat het laadpunt kan afgeven aan de elektrische auto. 

Twee elektrische auto’s tegelijkertijd opladen

Tenslotte is deze functie ideaal als je twee elektrische auto’s tegelijkertijd wilt opladen. Dat kost aardig wat stroomverbruik, maar Dynamic Load Balancing zorgt ervoor dat beide auto’s worden opgeladen zonder dat je je elektriciteitsaansluiting overbelast.

Advies over Dynamic Load Balancing

Wil je meer weten over een oplaadpunt thuis die uitgerust is met BlueJack Dynamic Load Balancing? Neem dan gerust contact op met onze BlueJack experts. 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie