Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Inductieladen wordt de nieuwe standaard voor de elektrische auto

Terug naar nieuwsoverzicht
Inductieladen wordt de nieuwe standaard voor de elektrische auto
NieuwsInductieladen wordt de nieuwe standaard voor de elektrische auto
Ga terug
Innovatie
20 / 11 / 20

Inductieladen wordt de nieuwe standaard voor de elektrische auto

Inductie heeft de toekomst, dat staat bij BlueJack als een paal boven water. Je elektrische auto opladen doe je nu nog bij een laadpaal. Maar inductieladen is het nieuwste van het nieuwste. Daarmee laad je je auto draadloos op, dus een stuk makkelijker en mooier op je oprit, parkeerplaats of in je showroom. Met onze partners werken we samen om inductieladen zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken.

Inductieladen, wat is dat eigenlijk?

Inductieladen is in feite niks meer dan draadloos opladen van je elektrische auto of motor. Vergelijkbaar met het draadloos opladen van je iPhone. Bij deze vorm van opladen kan een elektrisch voertuig worden geladen zonder gebruik te maken van kabels. Er vindt energieoverdracht plaats via een magnetisch veld. Dit veld komt tot stand tussen twee magnetische spoelen. Eén van deze spoelen bevindt zich in de auto en de ander in de oplaadplaat. Tussen de twee spoelen ontstaat een spanningsverschil waardoor de energie wordt overgedragen naar het elektrische voertuig. Het opladen kan automatisch worden gestart of via een app op je telefoon.

Inductieladen is de toekomst

Rotterdam experimenteerde in 2016 al met draadloos opladen en BMW begon in 2018 met het aanbieden van inductieladen op haar modellen. In de Verenigde Staten zijn verschillende bedrijven druk bezig de capaciteit van draadloos opladen te verbeteren. Partijen in Groot-Brittannië gaven begin dit jaar aan inductieladen grootschalig te willen aanpakken. Ook autofabrikanten kunnen veel bestaande elektrische voertuigen achteraf uitrusten met de technologie om ze in staat te stellen de draadloze opladers te gebruiken. Veel nieuwe modellen die de komende maanden op de markt worden gebracht hebben ingebouwde laadmogelijkheid al standaard aan boord. Dus niets staat inductieladen nog in de weg.

Daarnaast zorgt inductieladen er ook voor dat elektrische voertuigen toegankelijk worden voor mensen met een handicap, die momenteel door de noodzakelijke elektrische kabels worden uitgesloten. BlueJack en haar partners zijn druk in de weer om inductieladen voor jou mogelijk te maken. We houden je op de hoogte van onze vorderingen. Mocht je in de tussentijd meer willen weten, bel of mail ons dan!

 

 

foto: ELaadNL 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie