Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Is een tweedehandse elektrische auto ook iets voor jou?

Terug naar nieuwsoverzicht
Is een tweedehandse elektrische auto ook iets voor jou?
NieuwsIs een tweedehandse elektrische auto ook iets voor jou?
Ga terug
E-Mobility
10 / 10 / 20

Is een tweedehandse elektrische auto ook iets voor jou?

ING schat in dat tweedehands elektrische auto’s in 2025 bij een kwart van de occasionkopers op nummer één zullen staan. De waarde van auto’s dat gebruik maakt van fossiele brandstoffen zal in 2025 slechts 27,5% tot 35% van de nieuwwaarde waard bevatten. Dit terwijl je nieuwe elektrische auto’s volgens het rapport van ING “Elektrische auto wordt meest waardevaste occasion” na 5 jaar voor 40% tot bijna 50% van hun nieuwaarde kunt verkopen.

De verkoop van nieuwe elektrische auto’s neemt toe, wat ook tot een groter aanbod van gebruikte elektrische auto’s zal leiden. ING verwacht dat de vraag naar gebruikte EV op een gegeven moment groter zal zijn dan het aanbod. Hierdoor zullen de prijzen van tweedehandse elektrische auto’s weer stijgen. Met als gevolg dat EV hun waarde beter vasthouden dan benzine- en dieselvoertuigen

Dankzij de milieumaatregelen waar automobilisten in grote steden mee te maken krijgen en de impuls vanuit de overheid om de aanschaf van tweedehands elektrische auto’s te stimuleren in de vorm van subsidie, zullen elektrische occasions nog populairder worden.

Voor de elektrische rijders zijn er in 2020 vele modellen te vinden, dus voor ieder wat wils! Wij doen een greep uit de beschikbare modellen. Als je op zoek bent naar een compacte auto denk dan bijvoorbeeld aan de Smart EQ forfour, de Peugeot e-208, Opel Corsa-e of de Volkswagen ID3.  Ook de zakelijke rijder komt aan bod, denk bijvoorbeeld aan de Polestar 2, Lexus UX 300 e Electric, Jaguar I-PACE of de Tesla Model 3. Maar ook voor de fervente SUV-rijders onder ons wordt niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan de Mercedes EQC, Volvo XC40 P8 Recharge , DS 3 Crossback E-Tense of de MGZ S EV.

BlueJack weet dat bij de aanschaf van een EV je veel vragen kan hebben. Naast de vraag welke EV past bij mij, zijn vragen als: ‘Hoe kan ik mijn auto laden?’, ‘Hoe lang duurt het laden?’, ‘Wat heb ik nog om te kunnen laden?’ die wij vaak horen. Wij helpen je heel graag verder in je zoektocht. Uiteraard kun je ook bij ons terecht via veelgestelde vragen.

 

 

 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie