Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Verlenging vrijstelling belasting op EV

Terug naar nieuwsoverzicht
Verlenging vrijstelling belasting op EV
NieuwsVerlenging vrijstelling belasting op EV
Ga terug
Regelgeving
02 / 10 / 20

Verlenging vrijstelling belasting op EV

Het kopen van een elektrische auto doe je zelden alleen vanwege het model, zeker niet voor de aanschafprijs, maar doe je meestal ook met een ideaal van een duurzame toekomst in je achterhoofd waar je als consument aan wilt bijdragen. De aanschafprijs van een elektrische auto is namelijk duurder dan een vergelijkbare brandstofauto, maar een voordeel is dat de auto veelal lagere onderhoudskosten heeft. Daarnaast betaal je voor een elektrische auto de komende jaren ook geen MotorRijtuigenBelasting (MRB) en Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM).

Elektrische voertuigen zonder directe CO2-uitstoot zijn vrijgesteld van MRB. Dit is een tijdelijke maatregel van de Rijksoverheid om het gebruik van elektrische voertuigen te stimuleren. Aanvankelijk was aangekondigd dat de regeling tot en met 2020 zou gelden, inmiddels is besloten dat de vrijstelling MRB tot en met 2024 geldt. In het overgangsjaar 2025 betaal je 25 procent wegenbelasting en vanaf 2026 het volledige tarief.

Voor een nieuwe elektrische auto betaal je tot en met 2024 geen aanschafsbelasting (BPM). Koop je in 2025 een nieuwe elektrische auto, dan betaal je hiervoor éénmalig een bedrag van 360 euro per auto aan BPM.

Voor plug-in hybrides met een uitstoot van maximaal 50 gram CO2 per kilometer is er tot en met 2024 het zogenaamde “halftarief” van toepassing. Je krijgt dan een korting van 50 procent op de wegenbelasting. In 2025 bedraagt die korting nog 25 procent en in 2026 betaal je het volledige tarief.

Ben je aan het oriënteren voor een elektrische auto of heb je recentelijk er één gekocht, dan wil je natuurlijk ook een bijpassend laadstation hebben zodat jouw auto altijd klaar is om te rijden. Wij helpen je graag verder met een advies op maat en natuurlijk installeren we jouw laadstation, zodat je hier direct gebruik van kunt maken. Samen met BlueJack rijdt iedereen zorgeloos naar een duurzame toekomst!

 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie