Webshop Ik wil vrijblijvend advies

Wintertips voor je elektrische auto

Terug naar nieuwsoverzicht
Wintertips voor je elektrische auto
NieuwsWintertips voor je elektrische auto
Ga terug
E-Mobility
28 / 01 / 22

Wintertips voor je elektrische auto

Elektrische rijden vraagt tijdens koude winterdagen veel van je accu. Er is namelijk niet alleen energie nodig om het laadsysteem op te warmen, maar ook voor het verwarmen van het interieur. Een elektrische of plug-in-hybride auto heeft daarom intelligente systemen aan boord voor een efficiënt klimaat om zo het bereik te optimaliseren en de levensduur van de accu te verlengen.

 

Een intelligent klimaatsysteem selecteert voor jou altijd de meest efficiënte methode om de accu en het interieur op de juiste manier te verwarmen. En als je de hoogspanningsaccu’s in goede conditie houdt door deze aan te sluiten op een kwalitatief AC-laadstation, dan hebben ze een lange levensduur. Dit is dan ook onze eerste tip!  

 

Ook handig om te weten is dat als je gebruikt maakt van de boordcomputer in je EV  je direct kunt zien hoeveel actieradius er te winnen is, bijvoorbeeld door de binnentemperatuur te verlagen van het interieur.

 

Bij lage accutemperaturen kan het opladen langer duren. Om toch een kortere laadtijd  te krijgen is het een goed idee om de batterij tijdens het opladen te verwarmen, of beter nog dit te doen voordat het opladen gaat starten.

 

Voor een zo hoog mogelijke actieradius is het aan te raden om je EV vooraf te laten verwarmen, ze noemen dit ook wel preconditioneren, voordat deze wordt gebruikt, zelf als je auto in een garage staat. Het beste is om dit te via AC-laden, wat over het algemeen efficiënter is dan DC-laden omdat er minder vermogensverlies ontstaat vanwege het lagere stroomverbruik. Ook opladen met wisselstroom is beter voor de accu omdat deze dan minder zwaar belast wordt.

 

Mocht je vragen hebben of vrijblijvend advies nodig hebben. BlueJack is er voor jou om je elektrische auto op te laden! Wij ontzorgen je graag van idee tot realisatie van laadpunten. BlueJack is bereikbaar op 088-7868300 of mail naar info@bluejack.nl .

 

Bij BlueJack geloven we in totaaloplossingen.
Neem contact met ons op, onze laadexperts staan voor je klaar.
BlueJack en Covid-19
BlueJack en Covid-19
Ook voor ons geldt dat de gezondheid van onze medewerkers en klanten op nummer één staat! Vanwege Corona/COVID-19 houden wij ons allemaal aan de RIVM richtlijnen. Meer informatie